Социалните в Бобов дол с оценка "много добър" от Агенцията по социално подпомагане

Даниела Методиева
28.03.2012
размер на текста:

Оценка много добър. Това е признанието за работата на социалните работници в община Бобов дол, дадено от Агенцията по социално подпомагане, обяви по шефа на дирекцията в миньорския град Христо Христов. Това стана по време на Кръгла маса, организирана по повод седмицата, посветена на дейността на социалните работници. На срещата присъстваха и служители от отдел Евроинтеграция в община Бобов дол, както и представители на сдружение с нестопанска цел „Иновация”. Всички отчетоха изключително добра съвместна работа както със социално слабите, така и с хората с увреждание. Като добър пример бе отчетено изграждането на защитените жилища в центъра на Бобов дол, където бяха преместени хората от Дома в Горна Козница, което стана по проект на сдружение „Иновация”. Така стана възможно 20 души с увреждания над 18 години да бъдат интегрирани в нова среда.

 


Директорът на дирекция Социално подпомагане в Бобов дол Христо Христов посочи като един добър пример за спечелен и реализирания проект за изграждането на хосписа в града.
Като цяло в община Бобов дол, която е от 10 000 население, се обслужва от 10 социални работници. Само за този сезон те са били ангажирани в оформянето на документи за подпомагане на 200 семейства за отпускане на средства за отопление, а 800 майки от общината ползват месечни добавки. Отделно всеки месец осъществяват контакт със 700 хора с увреждания.
Тази година са отпуснати целеви помощи на 40 първокласници, изплащат се и такси в детските градини, издават се удостоверения за безплатен транспорт. 846 семейства получават помощи за деца, а допълнително се извършват и консултации. Като сфера, в която все още има какво да се желае Христо Христов посочи работата по набиране на професионални семейства, тъй като в община Бобов дол досега има одобрени 2 такива.

 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети