„Посланици” тарашат бабини сейфове с измами

DenNews.bg
27.03.2012
размер на текста:

Почивка за измамниците няма. Нито за тях, нито за находчивостта им в опитите да заработят лесни пари. След лъжливите дознатели, следователи, полицаи, съдии и прокурори в села в община Генерал Тошево се появиха и посланици, които искат пари на ръка.
Само в рамките на ден две баби са станали жертва на измама по новата схема. 73-годишна пенсионерка от село Преселенци е била измамена с близо 600 лева от непознат мъж, който позвънил на домашния й телефон и след като се е представил за посланика ни в Испания й съобщил, че дъщеря й е блъснала дете на пешеходна пътека в Испания, което в последствие е починало.
По-късно по телефона се е обадила плачеща жена, която възрастната жена оприличила на дъщеря си, която работи в Испания и й казала, че за освобождаването й е необходима сумата от 1000 лева.
Според уговорката жената е предала в центъра на селото сумата от 595 лв. на непознат за нея млад мъж.
По-късно по телефона отново са й се обадили от "посолството" и са заявили, че са необходими още пари за освобождаването на дъщеря й.
Уговорката била на следващия ден да предаде останалата сума в центъра на град Добрич, като възрастната жена е предала сумата от 3950 лв. на друг непознат мъж.
При пободен случай на същия ден непознат мъж е завлякъл с 900 лева 79-годишна жителка на село Малина.
По двата случая е образувано досъдебно производство, пише dnes.bg.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети