Шофьор нападна полицай и подаде сигнал на 112 за насилие

dennews.bg
23.03.2012
размер на текста:

 54-годишен благоевградчанин нападна и рани униформен,а докато му щракат белезниците, успя да подаде и сигнал на телефон 112 с оплакване за полицейско насилие. Той не се подчинил на полицейско разпореждане, нападнал и ранил в ръката служител на реда.
За екшъна, разиграл се на столичния булевард България информират от Пресцентъра на МВР.
Инцидентът е станал тази сутрин около 9.00 ч. на кръстовището на булевардите „България” и „Витоша”. По първоначални данни полицейски инспектор от пътна полиция в СДВР, който изпълнявал контролни функции на автопатрулите, се движел по бул. „България” към центъра, когато отдясно на червен светофар край него преминал л.а. „Тойота Авенсис” с благоевградска регистрация. Пътният полицай спрял нарушителя и му съобщил, че ще го санкционира с акт по Закона за движение по пътищата, взел документите му и се отправил към служебната кола. Отсреща имало автопатрул на Четвърто районно управление и полицаят извикал единия от колегите си като свидетел, докато пишел акта, уведомил и оперативната дежурна част на столичната пътна полиция.
Междувременно нарушителят - П.П. /54 г./, приближил полицейската кола, започнал да крещи, да сипе обиди към полицая и закани, че ще извика представители на медиите. Независимо от няколкократните предупреждения П.П. продължил с виковете. Това принудило служителят на реда да излезе от колата и да заяви на мъжа, че ако не се отдръпне, ще се наложи срещу него да бъде употребена физическа сила и помощни средства. В отговор нарушителят блъснал униформения, ударил го в рамото при което го ранил в ръката, а радиостанцията паднала на земята. Последвала и светкавична реакция на полицая, който поставил белезници на ръцете на П.П.
П.П. – регистриран в полицията за съставяне на неистински документ, е задържан с полицейска мярка за 24 часа в местното районно управление.
По случая се води досъдебно производство. На пострадалия полицай е оказана медицинска помощ.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети