Обир на аптека в Бобов дол завърши с арести и зрелищна акция на полицията

Столични криминалисти се включват в разследването, правят връзка с наглите кражби на злато и пари от апартаменти

dennews.bg
23.03.2012
размер на текста:

Обир на аптека в центъра на Бобов дол завърши с арести на четиримата извършители и зрелищна акция, на която свидетели са станали десетки жители на миньорския град. Сакове, пълни с лекарства, са върнати на собствениците, като е правен и пълен опис на откритото в тях и липсващото от рафтовете и складовете на аптеката.
В разследването вече са се включили и столични криминалисти, а тяхната задача е да разберат дали обирджиите са част от групата, която от месеци безчинства в Бобов дол и само от началото на годината извърши 12 обира от апартаменти заради злато и пари. Това, което би могло да бъде успокоително за жителите на Бобов дол, поне на този етап е, че задържаните са гастрольори от Кюстендил.
Почеркът, по който обирджиите на апартаменти в Бобов дол действаха през последните месеци и един и същ. Влизане в жилищата, намиращи се на 1-и 2-и етаж през прозорците на кухните, поставяне на резета на входните врати, за да могат да действат необезпокоявани дори и от собствениците, ако евентуално се появят по-рано.
 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети