ГЕРБ и Лидер влизат в битка за кметския стол в с. Баланово

Даниела Методиева
21.03.2012
размер на текста:

ГЕРБ и Лидер влизат в предизборна битка за кметския стол в дупнишкото село Баланово. Само двете партии от регистрираните общо 4 представиха свои кандидати за предстоящите частични избори на 22-и април. ДПС и НДСВ така и не успяха да излъчат свои, въпреки, че се регистрираха за участие във вота.
ГЕРБ заложи на кандидата на ОДС на местните избори през октомври и бивш кмет на селото Наталия Пръжкова, а Лидер се отказа от успешния си човек Явор Митов и заложи на председателя на читалишщното настоятелство в селото Иван Анадолийски. И за частичните избори Митов отново не отговаря на принципа за уседналост, което бе и причината да бъде отстранен от поста, въпреки, че спечели най-много гласове. Така се стигна до насрочването на частични избори, а само 4 дни не му стигнаха и този път, за да се кандидатира отново. След като на 23-и октомври стана ясно, че Митов не отговаря на принципа за уседналост, още на 26-и същия месец той подаде заявление в общината. Лоша шега му изигра датата на насрочване на частичния вот на 22-и април, защото едва на 26-и той става жител на селото в продължение на 6 месеца, каквото е и изискването в закона.
Така двамата кандидати за предстоящите частични местни избори в село Баланово трябва да си поделят номерата 1 и 2 в интегралната бюлетина, а това ще стане ясно днес следобяд, когато ще бъде теглен и жребия.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети