България домакин на Евро 2015

DenNews.bg
21.03.2012
размер на текста:

България ще приеме европейски футболни финали. Изпълнителният комитет на УЕФА избра нашата страна за домакин на европейското за юноши до 17 години през 2015 година. Президентът на БФС Борислав Михайлов защити успешно кандидатурата ни пред Изпълкома в Истанбул, информира sportal.bg.
"Получихме много висока оценка за подготвената кандидатура. Мотивирани сме да приемем това предизвикателство, за цяла футболна България и за нас победата е огромна", коментира Боби Михайлов веднага, след като научи решението на УЕФА. Ръководството на БФС се пребори с кандидатурите на Македония, Финландия, Израел, Дания, Естония, Люксембург и Азербайджан. Така за първи път в историята у нас ще се организира турнир от подобен ранг.
Евро 2015 ще е се проведе и по нова схема. Вместо досегашните осем отбора за надпреварата ще се класират 16 участника. Поради тази причина Организационният комитет, подготвил кандидатурата за финалите, посочи два регионални центъра за домакини на турнира. Това са Пловдив и Бургас. Стадионите, на които ще се играят срещите от Евро 2015, са 8. „Беркут" в Брестник, „Берое" в Стара Загора, пловдивските „Христо Ботев" и „Лаута", „Хаджи Димитър" в Сливен, „Несебър" в Несебър, „Созопол" в Созопол и „Лазур" в Бургас ще приемат двубоите.


 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети