Друга версия за мелето в Бобов дол: Николай и Благовест пребити от боксьора Евгени и групата му

Охранителят Мартин Алексов: Кирил Киряков е в основата, държи в страх цял Бобов дол, има канал за проститутки и пласира наркотици

dennews.bg
20.03.2012
размер на текста:

 Ден, след като боксьорът Евгени Борисов се оплака, че е бил нападнат и пребит от Николай Недялков- Снокса и приятеля му Благовест Митов, двамата нарочени и техни приятели представиха и своята версия за мелето, разиграло се на 18-и март в Бобов дол. Тя съвпада и с тази, разпространена от Пресцентъра на Областната дирекция в Кюстендил, а именно,  че от събраните данни до момента инцидентът е предизвикан от Евгени Борисов, който пътувал с приятели към Дупница, видял двама свои познати на улицата, спрял и влязъл в саморазправа, включили се приятелите му, нападнатите също повикали подкрепление.Вчера са разпитани в РУП Дупница освен участници в инцидента и свидетели. Днес предстои са снети обяснения и от настанения в дупнишката болница Евгени Борисов, а работата продължава РУП Бобов дол, става ясно от Пресцентъра на Областната дирекция на полицията.
Ето какво и Николай Недялков и Благовест Митов, нападнати от Евгени Борисов и още 9 негови души. Своите версии представихе и  приятелите на двамата, също включили се по-късно- охранителите Мартин Алексов и Иво Йорданов.
И Николай Недялков и Благовест Митов твърдят, че докато вървели пеш по улицата, срещу тях се появил Евгени Борисов, който карал автомобила си. Когато се доближил до тях, той рязко завил и за малко не ги блъснал. И двамата твърдят, че не са реагирали по никакъв начин, след малко чули стъпки и видели как Евгени се задава към тях с камък в ръката. Тогава Евгени нанесъл първия удар в главата на Николай, който сега е с разбита устна и два клатещи се предни зъба и оток на лявото око. От удара Николай изгубил съзнание, а когато се съвзел, видял как Евгени удря и приятеля ме Благовест с тротоарна плочка в главата. От този удар той е със счупен преден зъб. Малко след това на бойното поле се появил и един от приятелите на Евгени Борисов- Кирил Киряков. Той носел в ръката си сгъваема палка, а след него и брата на Евгени- Денис с чук. Така двамата попаднали под ударите им, а към групата на биячите се включили още приятели на Евгени, като общият им брой стигнал 9. Уплашен, Николай се обадил на двамата си приятели, които са охранители- Мартин и Алексов и Иво Йорданов. Мартин си призна, че наистина е слязъл от Нива-та с крик в ръка, но само, за да се защити, ако се наложи и в никакъв случай не е удрял Евгени Борисов, както той твърдеше вчера.
Всъщност враждата между двете групи- тази на Мартин, Иво, Николай и Благовест, не е от вчера. Мартин станал жертва на Кирил Киряков, Евгени Борисов и на Димитър Огнянов преди 4 години, когато го пребили и били осъдени условно за нанасяне на средна телесна повреда и глобени по 500 лв. По време на делото Николай Недялков и Благовест Митов били свидетели и това била причината да бъдат заплашвани често от Кирил Киряков с убийство.
Мартин и Иво, които работят и като охрана на ресторант Волга в центъра на Бобов дол обясниха, че наистина са имали конфликти с групата на Киряков, но заради работата им. Той често идвал пиян и дрогиран или се дрогирал в тоалетната на заведението, след което бутал маси и столове и заплашвал клиенти. Сблъсъците между тях не били един и два, а за това свидетелстват и многото жалби и от двете страни в полицията в Бобов дол.
Според Мартин Кирил Киряков държи в страх и подчинение цял Бобов дол, в това число и полицаите. По негови думи много често Киряков буйствал пред погледите на служителите на реда, но те не предприемали никакви мерки.
А дързостта на Киряков Мартин обяснява с многото пари и власт, с която разполага. Заради каналите за проститутки в Гърция и Италия и разпространението на наркотици в Бобовдолско. Дори публично се хвалел в това число и пред полицаи. Най-доверените му хора бил именно боксьора Евгени Борисов и брат му Денис. Чрез тях Киряков държал в страх и много девойки в града, които са били склонявани да се качват в някоя от луксозните коли, с които групата разполагала в излишък. Според Мартин в имението на Киряков извън града често се правят оргии, в които са принудени да участват девойки.

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети