Лидер с нов кандидат за частичните кметски избори в Баланово

Даниела Методиева
20.03.2012
размер на текста:

Явор Митов отпада от надпреварата, все още няма 6 месеца постоянно жителство в селото. Снимка: архив, dennews.bg

Партия Лидер издигна нов кандидат за предстоящите частични кметски избори в село Баланово на 22-и април. В Общинската избирателна комисия те регистрираха Иван Анадолийски, който ще мери сили с кандидата на ГЕРБ Наталия Пръжкова. Анадолийски е председател на читалищното настоятелство в Баланово.
До избора на новия кандидат се стигна, тъй като спечелилия местния вот на 23-и октомври Явор Митов отново не отговаря на принципа за уседналост, според който за да се кандидатира, трябва да има постоянно жителство най-малко 6 месеца. Това бе и причината той да бъде елиминиран от изборите на 23-и октомври часове преди края на вота. Въпреки това, Явор Митов събра най-много гласове и до касирането на вота бе управник на селото.
Днес ще се състоят и консултациите с представителите на 4-те партии, регистрирали се за изборите в село Баланово- ГЕРБ, НДСВ, ДПС и РЗС. Дали ще има и други кандидати за кметската надпревара в село Баланово трябва да стане ясно най-късно днес до 17 ч., когато е крайният срок за регистрация.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети