Африканци чакат присъди за ритуално убийство на Острова

DenNews.bg
02.03.2012
размер на текста:

Двама африканци бяха признати за виновни от британски съд за убийството на техен приятел. Ритуалното убийство по време на „церемония за екзорсизъм” потресе Великобритания точно на Рождество Христово през 2010 г.
29-годишната Магали Баму и 28-годишният й приятел Ерик Бикуби, имигранти от Конго бяха признати за виновни, но присъдите им ще бъдат обявени в понеделник.
Двама са убили 15-годишния брат на Магали в дома си в Лондон.
Кристи, който пристигнал от Париж при сестра си за празника, бил нападан с ножове, тояги, метални пръти и чукове, преди да бъде удавен в банята. Младежът оказвал да признае, че се занимава с чародейства и магии.
След три дни мъчения с невъобразима жестокост жертвата молела мъчителите си да я убият, стана ясно в казано в съдебната зала, информира bTV.
Съдебното дело е било толкова потресаващо, че съдията разпоредил членовете на съдебното жури да бъдат освободени до края на живота си от задълженията на съдебни заседатели.
Властите заявиха, че все повече деца във Великобритания са подлагани на мъчения и убивани, тъй като вярата във вещерство е широко разпространена в някои африкански общности. Лондонската полиция съобщи, че за последните 10 години е разследвала 83 подобни случая за посегателства срещу деца заради т.нар. „вещерство".
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети