„Рила газ” подкрепя протеста на дупнишките фирми

DenNews.bg
02.03.2012
размер на текста:

Компанията „Рила газ” уважава позицията на ощетените фирми и доставчици, извършвали дейности по газифицирането на Дупница, и напълно подкрепя проведения вчера справедлив протест, се казва в официална позиция на компанията. Компанията вече нееднократно е призовавала правоохранителните органи на местно и държавно ниво да се самосезират и да помогнат за разрешаването на този казус, свързан с източване на суми и ощетяване на местни фирми и доставчици.
Наясно сме, че протестиращите са в невъзможност да достигнат до истинския отговорник за конфликтната ситуация, а именно дружество „Бал кан Инженеринг 2“ („Б.И.”). Осъзнаваме, че засегнатите фирми са избрали офиса на „Рила газ” за място, на което да проведат протеста си, заради факта, че компанията нееднократно е изявила желание и предприела действия за решаване на този проблем.
„Рила газ” също понася негативи от създалата се ситуация и наравно с останалите фирми и доставчици е потърпевша от случващото се. Компанията е изплатила към главния изпълнител на обекта „ССС Болоня“ всички суми за извършените дейности по изграждане на газоразпределителната мрежа в град Дупница. Ето защо имаме основание да смятаме, че в случая е налице създаването на финансови схеми за източване на средства и прикриване на истинските виновници.
Важно е да подчертаем, че „ССС Болоня“, по искане на „Рила газ”, удържа и не изплати на „Б.И.” сумата, съответстваща на задълженията към подизпълнителите и доставчиците от Дупница. „ССС Болоня“ вече изрази публично своята готовност да извърши необходимите плащания към фирмите-подизпълнители, след писмено съгласие от страна на Сергей Синдраков, придружено от документи, удостоверяващи натрупаните вземания на подизпълнители и доставчици.
„Рила газ” се присъединява към проведения протест и настоява правоохранителните органи на местно и държавно ниво да се самосезират и да помогнат за разрешаването на този казус, свързан с източване на суми и ощетяване на местни фирми и доставчици.
Във всеобщ интерес е този конфликтен казус да бъде разрешен възможно най-скоро и по един взаимно приемлив и цивилизован начин. Затова призоваваме всички засегнати страни да не предприемат крайни действия, които ще са в ущърб на дружеството и ще нанесат вреди на гражданите на Дупница, и за които в последствие ще трябва да носят отговорност.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети