Петима пребиха 7-кратен шампион на България по бокс в Бобов дол

Евгени Борисов е с комоцио и счупена лява ръка, пропуска олимпийските игри в Лондон това лято

Даниела Методиева
19.03.2012
размер на текста:

7-кратният ни републикански шампион по бокс и носител на бронзов медал от европейското първенство от 2007-а година Евгени Борисов е пребит от петима в Бобов дол. Боксьорът е настанен с комоцио в хирургично отделение на общинската болница в Дупница и със счупена в китката лява ръка.
Мелето се е разиграло вчера, докато Евгени изпращал приятелката си Милена към дома й. На 100 м. от къщата й се разминали с първите двама от групата на биячите- Николай, известен в миньорския град прякора Снокса, и Благовест. От отворения прозорец на колата Евгени чул как Снокса да го нарича „Грозник и нещастник”. Евгени слязъл от колата, за да се разберат, а и защото двамата заплашвали преди дни по-малкия му брат. Тогава Снокса му посегнал, разкъсал блузата му и с камък счупил китката на лявата му ръка. В този момент на помощ се притекли съседи, но Снокса извикал и подкрепление- двама от охранителите на мини „Бобов дол” Мартин и Иво. Двамата пристигнали със служебна кола „Нива”, Мартин слязъл от нея с крик и на 2 пъти посегнал, за да удари Евгени. Той се опитал да се защити и ударът бил нанесен върху лакътя на дясната му ръка. Тогава Снокса отново се включил и започнал да го замеря с камъни.

Освен Евгени, в хирургично отделение нощта е прекарал и Благовест, който тази сутрин е бил изписан.
Заради инцидента Евгени ще пропусне олимпийските игри в Лондон, за които е трябвало да се готви на лагери в Полша и Турция. Той си дошъл в Бобов дол, след като бил пуснат от треньора на националния отбор по бокс Михаил Таков само за ден, за да си вземе дрехи.
Евгени Борисов, който е роден в Червен бряг, е бивш състезател на отбора по бокс в Бобов дол „Роки”, откъдето започва и неговата кариера.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети