Рашидов покани покойната Гена Димитрова на московска сцена

DenNews.bg
19.03.2012
размер на текста:

Министърът на културата Вежди Рашидов сътвори истински гаф, след като още ентусиазиран от току-що приключило посещение в руската столица, покани покойната оперна прима на България Гена Димитрова да излезе на сцена в Москва.
Изцепката на Рашидов се случи в ефира на БНТ, докто той споделяше, идеята си да събере на едно място най-големите гласове на Европа и Русия в рамките на Дните на българската култура в Москва, които ще се проведат през лятото.
"Дойде ми една идея - да направим една заря от уникални гласове - давате ли си сметка за каква заря става въпрос - от Гена Димитрова до Пендачанска (б.р. Александрина Пендачанска)", конкретизира министърът, който явно не помни, че един от най-великите ни гласове на оперната сцена вече не е сред нас. Гена Димитрова почина през 2005 година след продължително заболяване.
Рашидов разви и собствена позиция по горещия въпрос за последните рокади в правителството. На въпроса дали има напрежение между отделните министри той обясни: "Някои хора си създават впечатление от медиите, че премиерът е малко серт, по-диктатор. Не, той е диалогичен човек, но понякога трудностите са толкова много, че прелива и чашата. Ние не сме овце, които стоим в един кабинет и като телета приемаме всичко едно към едно. Често пъти, като отворите сайтовете, виждате, че всеки има някакво мнение, някъде някой е съгласен, някой не е съгласен. Да, разбира се, премиерът е като арбитър, който усмирява и едната, и другата страна. Раждат се спорове и това е прекрасно. За мен би било менте и фалшиво, ако кажем, че никакви спорове вътре нямаме и нищо не водим", обясни още Рашидов, цитиран от manager.bg
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети