Сините на крачка от искане за оставката на Чучуганов

DenNews.bg
19.03.2012
размер на текста:

Сините заплашват да поискат оставката на Чучуганов, ако не спре манипулациите в ОбС.

С декларация, изпратена до dennews.bg, Синята коалиция в Сапарева баня осъждат остро решението на Общински съвет за преотреждане на гора за изграждане на заведение край пътя за Паничище.
Както писахме, подписка от 300 души не спря общинските съветници да вземат решение за изготвяне на експертна оценка за изваждане на 3,5 декара от горския фонд на общината.
Според сините решението е взето под натиск и въпреки волята на жителите на курортния град.
„Гласуваното скандално решение с наставления и натиск към съветниците от страна на кмета Сашо Иванов и председателя на НДСВ Венчо Златанчев е недопустимо в една демократична държава и ни връща в годините на комунистическия режим”, се казва в декларацията на СДС, ДСБ и Обединените земеделци.
Сините са категорични, че ще предприемат общи действия с колегите си от опозицията за оспорване и пълно преразглеждане на това решение.
„Ще търсим отговорност заедно с гражданите на Общината от самозабравилите се местни власти. Синята коалиция застава зад принципната позиция на своите колеги от опозицията ГЕРБ и Лидер и предупреждава за последен път председателя на ОбС Петър Чучуганов да не допуска подобни решения и да не позволява манипулиране на гласуването на общински съветници, защото следващия път с единни действия ще поискаме оставката му, и ще предприемем всички законови действия за спиране на безобразията, които се гласуват от безпринципното мнозинство около кмета Иванов, поддържано с финансови стимули и груб натиск върху свободната воля на съветниците”, се казва още в декларацията.

 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети