Даниела Кацарска от Дупница е убита от съпруга си, разкриха криминалисти

Евгени Кацарски е задържан с прокурорско постановление за 72 ч., събрани са достатъчно доказателства

dennews.bg
18.03.2012
размер на текста:

Eвгени Костадинов Кацарски -30-годишен от Дупница, е задържан за извършено престъпление по чл. 115 от НК – умишлено убийство, информират днес в извънредно съобщение от Пресцентъра на Областната дирекция на полицията в Кюстeндил.
С постановление на прокурор от Окръжна прокуратура днес му е наложена мярка за неотклонение “задържане под стража” за 72 ч. Той е привлечен в качеството му на обвиняем за извършеното убийство на 28 февруари 2012 г. в Дупница на съпругата му Даниела Кацарска.

 


Убийството бе извършено на входа на блока, в който живее жертвата, с метален предмет и нанесени удари в областта на главата. При последвалите специализирани полицейски действия и назначени експертизи бяха ангажирани екипи от криминалисти и разследващи полицаи на ОДМВР – Кюстендил, РУП Дупница, ГД “Криминална полиция” на МВР, специалисти от Института по психология на МВР и НИКК и бяха събрани доказателства за привличането на Кацарски като обвиняем. Разследването се осъществява под надзора на прокурор от Окръжна прокуратура – Кюстендил. Предстои Окръжна прокуратура ще внесе искане в КОС за налагане на Кацарски на постоянна мярка за неотклонение задържане под стража, става ясно още от информацията от Пресцентъра на Областната дирекция на полицията.
Разследването за убийството на Даниела Кацарска завърши след 18 дневна работа на криминалистите. Първоначалната версия бе, че тя е нападната от наркомани във входа на блока, в който живее, за да бъде ограбена. Тази версия отпадна, след като стана ясно, че от чантата й не липсва нищо. На разпит още същата нощ бе привикан колегата й Славчо Томанов, който във фаталната нощ преди Даниела Кацарска да бъде нападната и ударена в главата с винкела, я бе изпратил до входа след приключване на смяната им в „Актавис”. На разпит бе привикан и съпруга й Евгени Кацарски, тъй като същия ден бе приключило браказводното им дело. В Дупница нямаше съмнение, че именно той е убиецът на Даниела, тъй като тя е богата наследница, а и заради спора между двамата за доста апетитен имот в центъра на града.

 

 


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети