Сапарева баня привлича туристи на престижно изложение в Румъния

DenNews.bg
17.03.2012
размер на текста:

Сапарева баня е представена като туристическа дестинация на престижното изложение в Румъния Tourism Fair of Romania, което е част от цялостната кампания за промоция на дестинациите.
България участва в 27-ото международно туристическо изложение The Tourism Fair of Romania в Букурещ от 15 до 18 март 2012 г. Страната ни ще се представи в изложбения център на румънската столица с информационен щанд от 200 кв.м, организиран от МИЕТ. В него се включват 28 туристически организации, сред които туроператори, индивидуални туристически обекти и общини. Ще бъде представен и европроектът на МИЕТ "Комуникационна кампания за популяризиране на ЕДЕН - дестинациите от България", който информира за малко познати и нови маршрути в различни общини с акцент върху културно-историческия туризъм и богатството на природните им ресурси.
В България EDEN дестинациите са общо 12, освен курортната община Сапарева баня в нея са включени и Белоградчик, Луковит, Враца, Силистра, Каварна, природен парк "Странджа", Кърджали, Казанлък, Белица, Сандански и Кюстендил Те са избрани в рамките на три национални конкурса за отлична туристическа дестинация по темите: културен туризъм, защитени територии и акватик туризъм.
През последните години румънският пазар е най-динамично развиващият се пазар за българската туристическа индустрия. През миналата година страната ни е била посетена от 960 000 румънски туристи.
The Tourism Fair of Romania е най-значимото международно туристическо изложение в Румъния за масова публика и професионалисти. България запазва характера си на традиционна туристическа дестинация за румънския пазар. Румънските граждани са лидери в списъка на чуждестранни туристи, посетили България. През 2011 г. те са били над 960 000 – с 4.6% повече спрямо 2010 г.

 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети