Бойко избира между Менда и Атанасова за здравен министър

DenNews.bg
16.03.2012
размер на текста:

Борисов съжалява за оставката на Костадинов, но останал единствен фен на здравния министър.

Изборът за нов здравен министър е между шефката на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова и шефката на здравната комисия Десислава Атанасова. Това обяви в сутрешния блок на БНТ премиерът Бойко Борисов, коментирайки оставките на здравния министър Стефан Константинов и министъра на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков. За наследник на Трайков Борисов се е спрял на досегашния заместник във ведомството Делян Добрев.
„Съжалявам за оставката на Константинов, защото той е честен човек. Имаше много идеи, но за година и половина успя да се скара с всички. В парламента не искат да го чуят, в НЗОК се изпокара. Въобще на края се оказа, че аз съм единственият му фен. Той наистина имаше много добри идеи, но не успя да ги прокара”, коментира Борисов. За оставката на Трайков той също съжалява, защото заедно работили и движили много проекти. „Но истината е, че започнахме много неща, но така си останаха-започнати. Ако сравните състоянието на енергетиката от предишното правителство и сега голяма разлика няма”, смята още премиерът.
Той обяви в ефира на националната телевизия, че днес ще приеме оставката и на заместник-шефа на ДАНС Иван Драшков. Борисов обаче не обясни защо и как е подадена тази оставка.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети