ОСК Марек отчете харчовете на хвърчащо листче, Бедников смени Явор Тодоров

Константин Соколов
15.03.2012
размер на текста:

Георги Бедников е новият председател на ОСК Марек. Снимки: DenNews.bg

Президентът на шахматен клуб Капабланка Георги Бедников бе избран за председател на ОСК Марек на отчетно-изборно събрание на клуба, провело се днес. Финансовият отчет пък отново предизвика остри спорове и недоволство сред членовете на Обединения спортен клуб. А въпросният финансов отчет бе представен на обикновен бял лист, без да има официални документи за изразходваните средства. Представителят на клуба по тенис на маса Любомир Ганчев логично бе недоволен от вида на отчета. „Това не може да е официален документ. Това е едно хвърчащо листче”, отбеляза Ганчев, чиито думи подкрепиха и останалите присъстващи. За това и те поискаха разбивка на средствата, изразходвани за хонорари и възнаграждения, възлизащи на 47 160,20 лв., както и защо са похарчени 1039,58 лева за почистващи препарати.
Самото събрание пък започна с нарушение на правилника, след като нямаше необходимия кворум. В залата присъстваха 11 члена от общо 24. Събранието премина и в отсъствието на изпълнителния директор на ОСК Марек Петя Арбова, което не се хареса особено на присъстващите. Затова и събранието бе определено от Георги Бедников като „цирк”.

 

Въпреки недоволствата и дебатите обаче финансовият отчет бе приет на гласуването. Таксата за нов клуб в ОСК Марек пък остана 2000 лева. След оставката на Явор Тодоров, подадена официално на предното събрание, за нов председател на Обединения спортен клуб бе избран Георги Бедников, след като другия предложен - общинският съветник Иван Шопов си даде отвод. И това събрание обаче не мина без хвърлена оставка, като това направи Любомир Ганчев като член на Управителния съвет. Бе приет и контролен съвет, в който влязоха Тодор Тодоров, Минко Минков и Йорданка Янкова.
След края на събранието пък се разразиха и най-големите спорове и бяха зададени редица въпроси, на които обаче нямаше кой да отговори, след като Явор Тодоров придвидливо напусна залата, а Петя Арбова въобще не присъстваше. Така и не стана ясно например кой и защо е закупил времеизмервателна техника за ски състезания и защо тя се намира в... спортната зала. За това и членовете на ОСК Марек поискаха от новия председател Георги Бедников пълна финансова ревизия.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети