Бойко тръгва на лов за скъпи яйца

DenNews.bg
15.03.2012
размер на текста:

В петък с Дянков ще избера три-четири магазина - малък, среден и голям, ще мина да видя цените какви са на яйцата, и ако яйцата до тогава не са поевтинели, ви забранявам да ми внасяте каквито и да е постановления за пари, свързани с този сектор.
Това е казал министър-председателят Бойко Борисов по време на последното правителствено заседание, става ясно от публикуваната днес стенограма, цитирана в news.bg.
Още след заседанието във вторник Мирослав Найденов обяви, че Бойко Борисов е разпоредил на него и на колегатата му Симеон Дянков в петък да направят анализ на пазара заради цените на яйцата и ако се окаже, че има спекула да се предприемат съответни мерки.
Деня преди Великден пак ще отидем произволно в няколко магазина и месарници. Установя ли, че спекулативно измъчват хората, на практика да стават печалбари, нито едно постановление няма да пусна да мине по тази тема.
Визирайки производителите на яйца, месо и хляб Борисов заявява:
Ще им кажете така: 50 милиона от парите на данъкоплатците отидоха да подпомогнат техния бизнес. В момента вие дискутирате с нас да бъдат увеличени тези пари за следващите години. Ако „благодарността" е да вдигнат на хората цената на яйцата, точно за Великден, за най-светлия ни празник, ако това е благодарност да вдигнат цената на агнешкото за Великден, няма да се съглася с тези промени.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети