Банда за грабежи в ареста след луда гонка с ченгета

DenNews.bg
15.03.2012
размер на текста:

Четирима членове на банда за грабежи са задържани в столицата след зрелищно преследване с коли през нощта. Спецакцията е проведена от криминалисти от сектор „Грабежи” и Групата за проникване и специализирани полицейски операции „Кобра” при СДВР, информират от пресцентъра на МВР.
Ченгетата следили бандата в продължение на месец. Най-напред в полезрението им попаднал нейният лидер - О.Х. /41 г./ от Самоков, който пребивавал в столицата.
По първоначални данни той притежавал и незаконен пистолет. Били установени и членовете на групата В.П. /19 г./ от Банкя, К.П. /24 г./ от Годеч и Б.Й. /21 г./ от Костинброд. Имало данни, че групата възнамерява да извърши кражба от пункт за изкупуване на черни и цветни метали в покрайнините на София.
Около полунощ пред голяма търговска верига криминалистите засекли колата на четиримата и ги проследили. Малко по-късно пред блок в жк: „Стрелбище” мъжете за секунди нападнали мъж, набили го, свалили якето от гърба му и се качили в ползвания от тях „Мерцедес”.
Четиримата отказали да се подчинят на полицейските разпореждания, шофьорът подкарал бясно колата по тротоара и се опитал да прегази тримата полицаи. Последвала гонитба из улиците на София. Мъжете не реагирали на подадените звукови и светлинни сигнали от полицейските автомобили.
В района на бензиностанция на бул. „Константин Величков” полицаите ги засекли и след като те отново не се подчинили, произвели предупредителни изстрели. Тогава колата им се блъснала в патрулката.
Трима от тях били арестувани от служителите, а четвъртият успял да избяга. Скоро обаче и той бил задържан.
Четиримата мъже ще останат в ареста за 24 часа. Двама от тях – О.Х. и Б.Й. са криминално проявени. О.Х. е известен за кражби, осъждан, а 21-годишният младеж е регистриран за грабежи, кражби, хулиганство и притежание на дрога.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети