Катастрофа с училищен бус в САЩ, разпознаха загиналите в Швейцария

DenNews.bg
15.03.2012
размер на текста:

Мястото на трагедията в Швейцария бе отрупано с цветя и свещи. Снимка: Reuters/yahoonews.com

Един човек е загинал при тежка катастрофа между училищен автобус и камион в САЩ. 15 души, сред които и деца са ранени при инцидента в западната част на щата Пенсилвания. Все още няма ясна причина за катастрофата, при която камиона удря училищния автобус.
Тежкият инцидент стана само ден след тежката катастрофа с автобус с деца в Швейцария.
Всички жертви на трагедията край град Сион вече са идентифицирани. 21 от загиналите ученици са белгийчета, 6 деца са от Холанция, 1 от Германия, едно от Полша. 14 ранени са настанени в интензивно отделение на болницата в Сион, но са без опасност за живота. Три с по-сериозни наранявания са транспортирани в университетска болница в Лозана, останалите са в болница в Берн.
Роднини и приятели на загиналите се събраха снощи в църквата св. Петър в Льовен, за да почетат паметта на загиналите при катастрофата.
До момента разследващите работят по три версии - технически проблем с автобуса, човешка грешка, но не се изключва и възможността шофьорът да е получил инфаркт. Това ще установи аутопсия на тялото му, информира btvnews.bg.
Транспортната фирма е имала всички разрешителни за сигурността. Автобусът е бил сравнително нов. Шофьорът е спазил изискванията за почивка преди път, не е шофирал с над допустимата скорост в момента на инцидента и всички деца са били с предпазни колани.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети