Георги Първанов в Дупница: Социалистите не могат да са доволни от 2-то място, трябва да управляваме страната

Даниела Методиева
13.03.2012
размер на текста:

Соцалистите не могат да са доволни от второто място след парламентарните и местни избори. Това обяви преди работна среща с местното ръководство и членове на БСП в Дупница президентът Георги Първанов. Той бе посрещнат от лидера на местната структура Станислав Павлов, общинските съветници д-р Иван Ибришимов и Асен Башленски. Малко по-късно в офиса на червените пристигна и депутатът Мая Манолова. За президента и народната избраничка имаше специално приготвени салфетки със символа на столетницата-червената роза, върху скоито бяха поставени бутилка минерална вода и чаша.

 


Преди да започне закритата за журналисти среща на Пърнанов със социалистите в Дупница, той даде кратка пресконференция, на която определи събирането тази вечер като аналитично събрание с цел спечелване на парламентарните избори. Избори, в които социалистите да постигнат не символична победа, а една убедителна победа, която да им позволи да управляват през следващите години.

„Целта на тази обиколка е не само аз да говоря, а да чуя и много мнения, повечето от които аналитични. Аз обявих акцентите на моята позиция и на въпросите на които ще търся отговор, и сега коректно изпълнявам своя ангажмент. Тук съм, за да говорим за това какви трябва да бъдат параметрите на новите управленски проекти. Ще си говорим и за това как да отворим БСП към гражданското общество и неправителствените организации, тъй като това е важно условие за спечелването на изборите.
На въпрос на журналисти може ли вече открито да се говори за разцепление в редиците на БСП заради конфликта му със Станишев, Първанов бе категоричен,
„Що се отнася до това дали има разделение, няма такова, има конкуренция, аз наблюдавам много внимателно процесите на кампанията. Прави ми впечатление, че има много номинации различни по характер хора, различни и възрастов състав и по пол тоест ще има една доста пъстра картина.

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети