Дупнишки фирми, участвали в газификацията, на протест от 1-и март, прибират си пясъка и чакъла

Подизпълнителят, ощетил ги с 300 000 лв. „Риф- България” вече е предпроданена

Даниела Методиева
09.02.2012
размер на текста:

Дупнишките фирми, участвали като подизпълнители по полагането на тръбите за газификацията на Дупница, излизат на протест от 1-и март. Това е крайната мярка, която ще предприемат собствениците, ако фирма „Риф-България”, наела ги като част от веригата на подизпълнителите, не им изплати полагащите им се 300 000 лв. В знак на протест дупничани ще започнат да копаят по трасето и ще си съберат пясъка и чакъла, купен с техни средства, закани се днес общинският съветник от БСП Иван Шопов, който като управител на фирма „Дартрейд” също е един от ощетените от фирма „Риф- България”. Днес стана ясно, че тя е обявена в несъстоятелност и вече е с нови собственици след осъществена сделка за продажба.
Сега собствениците на дупнишките фирми ще имат нова среща- с представители на „Рила газ” и на главният подизпълнител по изграждането на газоразпределителната мрежа- италианското дружество „Консорцио Коопетативе Коструциони”- Болоня („ССС Болоня“). На срещата ще присъства и кметът на Дупница Методи Чимев. На нея собствениците на фирми ще търсят съдействие за решаване на проблема, за което от ръководството на „Рила газ” изрази готовност в официално писмо. За това потвърди и изпълнителният директор Сердгжо Пантано след среща с кмета на Дупница.
До проблема с разплащането с местните фирми се стигна, след като консорциум ССС Болоня нае като подизпълнител дружеството „Балканинженеринг- 2” под условие, че няма да наема други подизпълнители. То не бе спазено и „Балканинженеринг- 2” нае фирма „РИФ- България”, която от своя страна е сключила договори с фирми от Дупница. Точно тук веригата се къса, защото фирма „Риф-България”, която вече е с нови собственици, се е оказала некоректната и дължи спорните 300 000 лв.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети