ЧЕЗ за дискотеката в Дупница: Може да гасне токът, но някъде се давят хора

Десислава Панайотова-Янкова
08.02.2012
размер на текста:

Благодарете се, че при вас не е бедствие. Изгаснал ви е тока за няколко минути, и? Някъде се късат диги и хората се давят. Така пиарът на електроразпределителното дружество ЧЕЗ отговори на въпроса каква е причината от понеделник в Дупница да има смущения на тока и прекъсване на захранването из целия град. Прекъсванията на електричеството започнаха от понеделник вечерта и стана обичайно явление и за тъмната и за светлата част на денонощието.
„Явно ви мързи да отворите сайта на ЧЕЗ и да видите за каква е причината за прекъсванията. Въобще знаете ли какво е положението в цялата страна, че да питате за прекъсвания от няколко минути? Проходимо ли е при вас. И да е, знаете ли какви села и участъци има”, каза по телефона пиарът Ангел Шопов. Помолен той да провери за такава информация на сайта, Шопов установи, че там не е вписано провеждането на планирани прекъсвания на електричеството в Дупница.
„Ако са ви изгорели компютрите елате да ви ги платим. Не мога да разбера какво толкова може да се случи от прекъсванията на електричеството”, чудеше се още Шопов.
Доста случаи обаче са доказали, че прекъсванията на тока и вариациите в напрежението са не само опасни за техниката, но превръщат камините и парните котли в бомби.
В края на краищата след проверка по системата на дружеството Шопов установи причината само за едно от прекъсванията на електричеството. „Днес е имало предаварийна ситуация на електропровод със средно напрежение. За да не се стигне до повреда колегите са направили превключване”, обясни той.
Дали другите смущения се дължат на пренатоварване или повреди така и не стана ясно.
Явно за да защитят имуществото си от „невинните” смущения на електричеството хората трябва не само да включат задължителното посещение на сайта на ЧЕЗ в ежедневните си задачи, но и да осигурят денонощна стража до камината и парното, за да избегнат инциденти. А по съвет на Шопов, ако случайно изгубите компютъра или телевизора си от смущенията-тичайте в ЧЕЗ за да ви го платят.
 

Коментари (14)

потърпевш
08.02.2012
1

Това е оправданието за зимният сезон...а лятото е същото.Всеки у дома има хладилник,печка, телевизор, бойлер,пералня с т.н. А скъпата техника, като климатици и компютри... За сметките ни напомнят непрекъснато, даже не пропускат случай да ти дръпнат шалтера ако закъснееш с плащането.НА ПЪК ИМАМЕ БЕЗПЛАТНА ДИСКОТЕКА ОСОБЕНО В ЖК "ПЕЙО ЯВОРОВ"
..............
08.02.2012
2

В бобошево е същата дискотека гасне идва и никои не поема за загубата и щетите на хората а ЧЕЗ като ги пита6 се не получаваш отгорели за изгорели уреди и техника .А ако не си платиш тока идват да те спрът кои им държи сметка на тях в тази държава
AAAAAAA
08.02.2012
3

Какъв е тоя шопов - грубян. Ако е пиар в мойта фирма ще го изритам.
Леелееее
08.02.2012
4

Тока в Дупница си спира редовно и постоянно, какъв понеделник? Само ще му кажа на г-н пиарът Ангел Шопов, че никой не е длъжен да се оборудва със скъпи ЮПС - и за да ви избегва постоянните изгъзици. Ще се изкефя много на някой много малоумен да му се повреди нещо ценно и да ти нашокат главата на малки парчета. Има кой да го направи г-н Пиар, има кой, да видим дали и тогава ще се държите арогантно
ЧЕЗ на съд!!!!!!
08.02.2012
5

Само на съд тея кръвопийци
Иванова
08.02.2012
6

Тоя педал, трябва да е тежък връзкар за да си позволява такъв език!!! Не мога да разбера само ,защо всички с тази фамилия, Шопов, Шопова са такива боклуци! Още от татово време имахме един такъв секретар на партията, да не говорим за оня левак, на Давков соло-ташака от БСП, а за доктори и разни подобни да не говорим! Синоним на крдец и некадърник е тази фамилия!
браво
09.02.2012
7

Ако бяхме държава този господин трябваше вече , не да бъде уволнен ,а осъден за това му държание
нагло!
09.02.2012
8

Не се дръжте нагло, благодарение на нас, потребителите, ядене хляб! Палачинката има две страни, може утре да сте на наше място, на Вас да гръмне техниката, и вие да ревете, без да можете да получите дори информация защо и докога не можете да работите с компютрите, защо връщате клиенти, без да можете да им свършите работа, губите доходи и стоите на студено, защо ви е развалена храната във фризера или гръмнало парното! Нека по-често се поставяме на мястото на другия, и да бъдем коректни.
666
09.02.2012
9

Г-Н ШОПОВ ПЪРВО ХВАНЕТЕ ТЕЗИ КОИТО КРАДАТ В ЖК БИСТРИЦА МАСОВО СЕ КРАДЕ И ТЪПАНАРИТЕ ОТ ЧЕЗ НЕ МОГАТ ДА ГИ ХВАНАТ
09.02.2012
10

Въпросния понеделник час и половина, докато нямаше ток, никой не благоволи да вдигне дежурния телефон на ЧЕЗ. Температурата в парното при наличен ЮПС беше 98 градуса и слава на Бога не се взриви. Тогава какви ли обяснения щеше да даде наглото парче Шопов?!
09.02.2012
11

ami shtom e tolkoz otvoren da ni plati tehnikata
desi
10.02.2012
12

Тези от ЧЕЗ са толкова нагли, просто нямам думи. Който не се е занимавал с тях нищо не знае.За нанесените щети е виновен винаги потребителя, те нямат никаква вина. И да го попитам г-н Шопов като специалист знае ли, че при променлив ток компютрите също изгарят, или незнам затова сигурно трябва по високо образование.
потърпевш
10.02.2012
13

Тези от ЧЕЗ са толкова нагли, просто нямам думи. Който не се е занимавал с тях нищо не знае.За нанесените щети е виновен винаги потребителя, те нямат никаква вина. И да го попитам г-н Шопов като специалист знае ли, че при променлив ток компютрите също изгарят, или незнам затова сигурно трябва по високо образование.
Ани
14.02.2012
14

господа началници в чез на вас въбще не ви пука че нашите електроуреди гърмят при тези ваши аварии тези аварии са от претоварване но замислете се кой претоварва тези които крадат в Дупница се краде ток с дистанционно предимно вечер защо не почнете да проверявате вечер да видите как ще облекчите травопостовете да не гърмят.............
Въведи цифрите:

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети