Двама пенсионери дадоха старт на дарителската кампания за Бисер в Дупница

DenNews.bg
08.02.2012
размер на текста:

Община Дупница, Дома за деца лишени от родителски грижи „Олга Стоянова” и Центъра за обществена подкрепа изпратиха помощи за бедстващите райони в Южна България и най-пострадалото от наводнението село Бисер.
Дарението включва одеяла, спално бельо и храни, уточни заместник-кметът по социални дейности Крум Милев. Финансова помощ е преведена и на сметка на община Харманли.
Двама пенсионери от Дупница дадоха началото на дарителската кампания чрез Социално подпомагане-Дупница. Те са дарили три чувала с дрехи и одеяла. Директорът Мая Йорданова обясни, че много хора се обаждат на телефоните на службата за да се интересуват какъв е редът за оказване на помощ. Даренията ще се приемат всеки ден от 9 до 17:30 часа в сградата на ул. „Солун” (старата поликлиника). Там може да дарите само дрехи и одеяла. Фирмите, които искат да дарят хранителни продукти трябва да търсят връзка с Областна дирекция по безопасност на храните в Хасково.
В деня на национален траур, кметът на Дупница инженер Методи Чимев изпрати съболезнователна телеграма до кмета на община Харманли Михаил Лисков, в която се изказва съпричастност към болката на семействата и близките на загиналите при наводненията, както и готовност за помощ в трудния за общината момент.
В днешния траурен за страната ни ден, националното знаме пред сградата на общинска администрация бе свалено наполовина.


Желаещите да помогнат на пострадалите от наводненията в село Бисер, могат да го направят чрез SMS на кратък номер 1255, или чрез банков превод на сметка: BG45CBUN91953300023206 BIC CBUNBGSF МКБ ЮНИОНБАНК АД КЛОН ХАРМАНЛИ /ЗА ПОСТРАДАЛИТЕ ОТ НАВОДНЕНИЕТО В СЕЛО БИСЕР - ОБЩИНА ХАРМАНЛИ/

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети