Четири стават паркингите в синята зона на Дупница срещу 1 лев престой

Даниела Методиева
08.02.2012
размер на текста:

Снимка: dennews.bg/Архив

Четири ще станат паркингите в синята зона на Дупница, на които ще се плаща по 1 лев за час престой. Това обяви на пресконференция днес кметът Методи Чимев, който уточни че на първо време ще бъдат обособени паркингите зад сградата на общината, при бившия Учителски институт и при хотел „Рила”, като се обмисля и къде да бъде четвъртия терен.
Освен, че ще плащат по 1 лев за час престой, дупничани и гостите на града ще бъдат улеснени чрез поставянето на паркометри и маркиране на отделно място за всеки от автомобилите.
За сметка на увеличаване на паркингите в синята зона с цена от 1 лев, някои от улиците в града ще бъдат изключени от нея. Това е така, защото там няма голям интерес за паркиране, приходите не са големи, а се плащат заплати на служители. Това означава, че в общинското дружество „Паркинги и гаражи” ще има съкращения с цел икономия на средства, уточни още Чимев. От синята зона на Дупница излиза района при Развесена върба, улиците „Никола Лазарков”, „Хан Аспарух” и „Велчова завера”.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети