Сашо Иванов на четири очи с японския посланик за геотермалната централа

Десислава Панайотова-Янкова
08.02.2012
размер на текста:

Японският посланик Макото Ито (вляво) с шефа на японската компания инвеститор в Сапарева баня. Снимка: dennews.bg/ Архив

Кметът на Сапарева баня Сашо Иванов отчете хода на проекта за изграждане на геотермална централа в курортния град пред японския посланик Макото Ито по покана на дипломата.
Както вече сме писали централата ще бъде изградена съвместно между общината и японския инвеститор „Аквафарм Лимитед”.
„Срещата беше чисто делова, като ние представихме докъде е стигнала работата по проекта. В момента тече регистрацията на българския филиал на японската компания и едва след като тя приключи ще преминем към регистрацията на съвместното дружество”, обясни след срещата Иванов.
В края на август с благословията на Макото Ито в Сапарева баня беше подписан меморандум за учредяването на съвместното дружество, но за да се случи това трябва да приключи регистрацията на български филиал на фирмата инвеститор.
Инвестиционният проект на голямата токийска компания предвижда изграждане на топлоелектрическа централа с минерална вода, бази за балнеология, туризъм и спа, развитие на селско стопанство, земеделие и животновъдство.
 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети