Бебе в затънала в преспи кола са спасили пожарникари между дупнишките села Крайници и Яхиново

dennews.bg
07.02.2012
размер на текста:

Бебе в затънала в преспи кола на пътя между дупнишките села Крайници и Яхиново са спасили тази нощ дежурни пожарникари. Освен колата с бебето, на пътя са бедствали още 5 други автомобила и това е наложило да бъдат извикани по спешност екипи на пожарната и КАТ-Пътна полиция. През изминалото денонощие най-тежка е била ситуацията по пътя за село Самораново, където в близост до бензиностанция Ник-Стар са се образували огромни преспи, съобщи заместник-кмета по социални дейности Крум Милев по време на днешното заседание на Кризисния щаб към общината. Рано тази сутрин с помощта на КАТ-Пътна полиция е регулирано движението. С помощта на Противопожарна служба и Кат Пътна Полиция е оказвано съдействие на затъналите автомобили.
Със заповед на кмета Методи Чимев тази сутрин бе свикан кризисния щаб за координиране на спасителните и неотложни аварийно-възстановителни работи на територията на Община Дупница
Тежка авария е отстранена през нощта от ЧЕЗ- Електроразпределение в района на Дренски Рид. Автомобилите на енерго-дружеството също са закъсали и е било оказано съдействие от ВиК-а и Пътно поддържане за тяхното издърпване от снега. Това е наложило и спешното почистване в района на Подстанция „Марек” в едното платно, а в момента е изпратен багер, който почиства пътя до село Бистрица.
Със заповед на кмета Методи Чимев, от днес е назначена комисия, която съвместно с Гражданска защита, спешно да извърши оглед на състоянието на речните корита и свлачищните райони.
Гражданите могат да подават сигнали на телефон: 5-92-59 и 0882 977 117
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети