Експрезидентът на УЕФА: Блатер да се маха, няма друг избор

DenNews.bg
03.02.2012
размер на текста:

Бившият президент на Европейската футболна централа (УЕФА) Ленарт Йохансон остро призова Сеп Блатер да напусне поста президент на ФИФА. Йохансон, който е на 82 години, бе начело на УЕФА в продължание на 17 години и е бивш вицепрезидент на ФИФА. Той загуби президенските избори от Блатер през 1998 година. 76- годишният Сеп Блатер бе избран за четвърти мандат през миналата година и обяви, че ще се оттегли от поста през 2015 година. В интервю за ББC Йохансон заяви, че "не може само един човек да взима всички решение относно световния футбол".
"Няма какво да се направи освен да се отстрани този човек", отсича той. Според Йохансон сегашният президент на УЕФА Мишел Платини трябва да наследи Блатер. "За мен Платини е подходящ за поста. Той се опитва да бъде честен, открит е за нови идеи, позволява дискусии и се подчинява на решение, взети от мнозинство", казва още в интерюто си Йохансон.
ФИФА е разкъсвана от скандали за корупция през последните 18 месеца, отбелязва Гонг. Много представители на Световната футболна централа бяха освободени от постовете си, включително и Мохамед Бин Хамам от Катар, който се оттегли от президенските избори през миналата година.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети