Издирва се убиецът на Даниела, двамата задържани само дали показания

DenNews.bg
29.02.2012
размер на текста:

Снимка на Даниела от профила й във Фейсбук

Все още се издирва убиецът на Даниела Кацарска от Дупница, която почина тази нощ след нападение и жесток удар по главата във вход на блок в жк „Дупница”.
Двамата задържани, които по-рано бяха посочени от полицията като заподозрени са били освободени след разпит, това обясни за dennews.bg говорителят на Окръжна прокуратура-Кюстендил Мариана Сиракова.
Полицейският шеф на Дупница Борислав Динев отказа коментар с думите, че все още се работи по горещите следи на престъплението.
Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител за грабеж и причиняване на тежка телесна повреда довела до смърт. -чл. 199, ал.2 т.1 във връзка чл.198 ал.1 от Наказателния кодекс, което предвижда ефективна присъда до 20 г.
„Това е първоначален вариант на обвинението, тъй като все още има доказателства и данни, които се събират. Колегите в Дупница работят усилено. Чакаме и резултатите от аутопсията”, обясни още Сиракова. Тялото на Даниела е закарано в кюстендилската болница за аутопсия.
Прокурор Сиракова не можа да потвърди информацията, че в блок 8, в който е живяла Кацарска е имало човек занимаващ се с пласмент на наркотици и дали евентуално извършителите може да са наркозависими „клиенти”. Сиракова увери, че се работи по всички версии, включително и тези споменати от разпитаните до този момент хора.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети