Таекуондистка от Дупница се цели в Световното първенство

Константин Соколов
29.02.2012
размер на текста:

Таекуондистката на СК Гладиатор Виктория Константинова ще участва с националния ни отбор на силен международен турнир в Германия. Състезанието ще се проведе този уикенд и е важно за дупничанката, тъй като при добро представяне тя ще получи правото да представя страната ни на Световното първенство в Египет през април. Треньорите на националния отбор искат да видят на какво е способна Виктория срещу силни съперници, а освен нея на турнира в Германия ще участва още един българин – Владимир Далаклиев от Ботевград.
Веднага след завръщането от там на Виктория Константинова, заедно със съотборниците й от Гладиатор Стефан Самарджиев и Валентин Крумов, предстои участие и на състезание в Белград, отново с националния ни тим. Турнирът в сръбската столица е на 9 март, като очакванията са дупничани да се окичат с медали. „Това състезание им е първо за тази възраст. Важно е да участват и да трупат опит. Все пак се надявам да се представят добре”, заяви треньорът на СК Гладиатор Христо Михалчев. След надпреварата в Белград Виктория, Стефан и Валентин ще бъдат на 2-седмичен лагер с останалите национали в курорта Банско.
Неприятностите за дупнишкия отбор по таекундо са свързани с моментното финансово състояние на клуба. Касата е почти празна, тъй като от общината все още не са превели средства, а спортният календар вече тече.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети