32-год. Даниела Кацарска е убитата жена в Дупница

Даниела Методиева
29.02.2012
размер на текста:

Даниела е причакана от нападателите във входа на блока. Снимки: dennews.bg

32-годишната Даниела Кацарска е убитата късно снощи жена в Дупница след удар с метален предмет във вход А на блок № 8 в жк „Дупница”, където е живеела в собствен апартамент на 5-ия етаж. Пръв я е открил нейния колега от „Актавис” Славчо Томанов, който я изпратил с колата си до входа на блока. Както всяка вечер след работа, когато я изпращал, той изчакал да види дали ще светне лампата на апартамента й, такава била уговорката им. Той изчакал в колата си около 5-10 минути и видял, че апартаментът на Даниела все още е тъмен. Притеснил го и факта, че тя дори не пуснала и лампата във входа, чийто ключ е на около 2 крачки от вратата. Затова Славчо Томанов тръгнал към входа и попаднал на потъналото в локва кръв тяло на колежката си. Той пръв се обадил на полицията и в Спешния център в Дупница, който е на около 50-ина метра от блока.
Това, че Даниела не е успяла да светне дори лампата на стълбището означава, че нападателят я е причаквал във входа.

Майката Йорданка Тодорова, която живее в Кюстендил разбрала ужасната вест от роднини.


Една от версиите, по които работи сега полицията е грабеж от наркоман заради пари, тъй като според съседи във входа, в който живеела Даниела живее наркопласьор. Тук често се навъртали наркомани, една вечер в края на декември миналата година Даниела се натъкнала на припаднал дрогиран мъж на стълбищната площадка на първия етаж, и е трябвало да го прескочи, за да се качи на асансьора.
Майката на убитата- Йорданка Тодорова обясни, че вчера е било второто и последно заседание на бракоразводното дело на Даниела с бившия й вече съпруг Евгени Кацарски, а съдът постановил разтрогването на брака. Майката на Даниела е била при нея от неделя дори си взела и отпуск, за да бъде до дъщеря си вчера, а след делото се прибрала в Кюстендил, където живее. Трагичната новина за убийството на дъщеря си тя разбрала около полунощ от роднини, които живеят в един от съседните входове.

Блокът се намира на метри от Спешния център в Дупница.

Йорданка Тодорова обясни, че дъщеря й не живеела с бившия си съпруг от месец април миналата година, когато подала и молба за развод. Като причина тя посочила несходство в характерите и нежеланието на съпруга й да започне работа. Евгени Кацарски бил уволнен дисциплинарно от „Актавис” през 2008-а година. След като започнало бракоразводното дело между Даниела и съпруга й Евгени възникнал и спор за имущество. Жертвата получила като наследство от баба си къща и дворно място, на което бащата на Евгени Кацарски, който е строителен техник, започнал изграждането на кооперация. Преди това всичко било оформено документално и на Даниела били отредени 3 апартамента, на съпруга й 4 апартамента и магазините на партера. След като тя пуснала молба за развод, съпругът й започнал да я изнудва и поставил условие, че ще се съгласи само при условие, че тя му даде един от своите апартаменти, а в спора се включил и свекъра. Заради тези спорове на разпит в полицията днес е и бившия съпруг на Даниела Евгени Кацарски.
Даниела е единственото дете на Йорданка Тодорова, съпругът й починал, когато дъщерята била в 3-и клас.
Както писахме, двама заподозрени са задържани в РУП-Дупница. Разследването се извършва под наблюдението на Окръжна прокуратура-Кюстендил.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети