8 родни лекоатлети на Световното в Турция

DenNews.bg
29.02.2012
размер на текста:

България ще бъде представена от 8 състезатели на Световното първенство по лека атлетика в зала. Надпреварата ще се проведе в Турция от 9 до 11 март.
Водещите наши атлети Ваня Стамболова (400 м.), Ивет Лалова (60 м.), Инна Евтимова (60 м.), Венелина Венева – Матеева (скок височина) са в отбора. За състезанието в Истанбул ще пътуват още Андриана Бънова (троен скок), Петя Дачева (троен скок), Радослава Мавродиева (тласкане на гюле) и единственият ни представител при мъжете – Виктор Нинов (скок височина).
Президентът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов обяви, че основната цел пред състезателите ни е да надминат личните си резултати, което за част от тях би означавало финал в съответната дисциплина.
"На Световното първенство отиват всички, които са покрили нормативи и са здрави към момента. Надявам се да се представим на ниво. Целта е нашите състезатели да подобрят линчните си резултати. Имаме атлети, които ако се доближат до най-добрите си постижения, не само ще влязат на финал, но може да се борят и за медали", коментира Добри Карамаринов, цитиран от Спорт1.
На първенството в Истанбул ще участват рекорден брой състезатели от повече от 160 държави.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети