Започна събарянето на опасната сграда на ДИП „Марек”

DenNews.bg
24.02.2012
размер на текста:

От днес започна събарянето на сградата на бившото шивашко предприятие от времето на социализма ДИП-„Марек” на улица „Христо Ботев” в Дупница. От години сградата е реална заплаха за живота и здравето на пешеходците, но едва в средата на този месец това беше официално констатирано от комисия към общината, назначена от кмета Методи Чимев. На база на констатацията градоначалникът издаде заповед за обезопасяването или премахването на сградата. Срокът поставен на собственика за това е 15 март.
Другата опасна сграда в града, посочена от специалистите е старата автогара и въпреки, че казусът със собствеността на ДИП "Марек" е по-сложен именно там вече са преприети мерки.
Собствеността върху ДИП „Марек” е разделена между шивашкото предприятие „Марена” АД и нейния бивш управител Димитър Димитров. Това обаче явно не попречи изпълнението на кметската заповед да започне и на мястото вече е разположена техника и работници на фирмата, която събори сградата на стария хлебозавод, почти залепен до ДИП „Марек”.
Все още няма никаква реакция от страна на най-новия собственика на сградата на старата автогарата фирма „Евротрейд”, на която също беше изпратено предписание да обезопаси собствеността си до 15-и февруари, уточниха от общината.
Ако фирмата не предприеме необходимите мерки в срок общината може да обезопаси сградата, но след това средствата отделени за това се изискват от собственика по съдебен ред.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети