Преговорите за разплащане с дупнишките фирми за газификацията стигнаха до задънена улица

Даниела Методиева
23.02.2012
размер на текста:

До задънена улица стигнаха преговорите за разплащане с дупнишките фирми, извършвали газификацията на града. Има вероятност те да не получат полагащите им се 300 000 лв., тъй като фирмата-подизпълнител, която ги е наела- „Риф България”, вече е обявена в несъстоятелност.

 

Освен това, самата фирма вече отдавна е вложила изплатените й средства, изплатени им от втория по веригата подизпълнител „Балканинжеринг-2”, в други обекти. Нейният представител Сергей Сердаков пък разкри, че и първият във веригата Консорцио Коопетативе Коструциони”- Болоня („ССС Болоня“) също не се е разплатила коректно и вече е наложен запор и върху нейните сметки. От своя страна ССС Болоня е готова да се разплати с местните фирми, но само ако бъде оторизирана от „Балканинженеринг-2”. Всичко това стана ясно на среща в Дупница по настояване на представители на дупнишките фирми, които дори обявиха стачна готовност и от 1-и март са решени да започнат разкопаването на обслужваните от тях трасета.
До проблема с разплащането с местните фирми се стигна, след като консорциум ССС Болоня, който е основният изпълнител, нае като подизпълнител дружеството „Балканинженеринг- 2” под условие, че няма да наема други подизпълнители. То не бе спазено и „Балканинженеринг- 2” нае фирма „РИФ- България”, която от своя страна сключила договори с фирми от Дупница.
 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети