Красьо Черния с условна присъда за лъжата, че не познава магистрати

DenNews.bg
22.02.2012
размер на текста:

Софийския районен съд призна Красимир Георгиев -Красьо Черния за виновен по обвинението за лъжесвидетелстване и му постанови условна присъда от 2 г. с 3 г. изпитателен срок.
По-конкретно обвинението срещу Черния беше, че е излъгал, че не познава магистрати, въпреки че по делото са събрани доказателства, че познава такива.
От прокуратурата коментираха, че са доволни от осъдителната присъда, въпреки че държавното обвинение настояваше за ефективно наказание. Прокурор Даниел Александров уточни, че тепърва ще прецени, дали да протестира присъдата пред Софийския градски съд. Красимир Георгиев беше категоричен, че ще обжалва наказанието си и за пореден път обясни, че не е казвал, че не познава магистрати, а е казвал, че не е обсъждал кадрови въпроси със съдии и прокурори.
Георгиев беше обвинен в лъжесвидетелстване, защото е излъгал, че не познава магистрати, защото е възпрепятствал разкриването на истината около сюжета отпреди 2 години и половина, когато имаше обяснения, че "черничък с ланци" обещава постове в съдебната система срещу суми в евро, както и защото е станал причина за уронване престижа на съдебната власт, информира БГНЕС.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети