Данчо Йовчев под въпрос за Европейското първенство

DenNews.bg
22.02.2012
размер на текста:

Йордан Йовчев може и да пропусне европейското отборно първенство по спортна гимнастика. То ще се проведе в Монпелие, Франция от 23-ти до 27 май. "Предстоят интересни състезания, но аз мисля, че няма да взема участие в повечето от тях. На европейското първенство не е сигурно дали ще участвам. Ако Красимир Дунев реши, че трябва да помогна на отбора за мен не е проблем да подготвя два-три уреда", коментира Йовчев. Както е известно легендата на българската спортна гимнастика ще участва в Лондон за рекорден шести път на Олимпийски игри.
Йовчев обаче има контузия в рамото.
"В момента съм добре. Не лекувам рамото си, защото то ме боли само когато го натоварвам", каза още президентът на родната федерация по спортна гимнастика, като допълни, че най-важното състезание за него безспорно е Олимпиадата. "Не съм започнал на 100 процента подготовката си за Олимпиадата. Това е най-важното състезание за мен. Целта е първо да се възстановя, за да участвам, след това да направя страхотно съчетание на халки и разбира се да бъда на финал, ако е възможно, за да приключа с кариерата си достойно", коментира още Йовчев.
До края на годината има идея в "Армеец Арена" да се проведе голямо гимнастическо шоу, което да бъде бенефис на Йовчев, пише Спорт1.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети