Отстраниха директора на „Напоителни системи”, ГЕРБ още умува за Нели Нешева

dennews.bg
21.02.2012
размер на текста:

Председателят на Борда на директорите на Напоителни системи Георги Харизанов е отстранен временно от длъжността, съобщи днес земеделският министър Мирослав Найденов.
Всъщност предложението е дошло от самия Георги Харизанов, след като е информирал Найденов, че в края на месец януари срещу него е повдигнато обвинение по дело от 2001-а година за присвояване на 50 000 лв. След като разбрал това, Найденов информирал и премиера Бойко Борисов, след което дошло и решението на Харизанов да се оттегли от поста временно.

 

В сутрешния блок на bTV Найденов заяви, че все още не може да си обясни как така по дело отпреди 11 години, по което Харизанов е бил подложен и на детектор на лъжата,

След като миналата седмица бе оповестено, че шефката на Здравната каса Нели Нешева подава оставка по искане на премиера Бойко Борисов заради бонусите, и тя бе приета, днес стана ясно, че това не е точно така. Парламентарната група на ГЕРБ днес ще умува дали окончателно да бъде приета оставката
Нешева не остана сама обаче, тя получи подкрепа от педседателят на Българския лекарски съюз доктор Цветан Райчинов. Той заяви, че точно сега не е най-добрият момент за отстраняването на Нешева и като причинае посочи финализирането преди подписването на рамковите договори заяви.
Национален Алианс на Хора с Редки Болести също изрази притеснения какво ще се случи с болните след смяната в НЗОК и заяви, че сътрудничеството с Нешева е било добро. В подкрепа на Нели Нешева са обяви и Българската стопанска камара. Оттам излязоха с изявление, че срещу Здравната каса се води активна медийна кампания, зад която прозирали интереси на засегнати от новите правила за разпределяне на финансите и най-вече заради търговете за лекарствата.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети