Полиция се намеси в центъра на Дупница за скоби извън „синята зона”

Даниела Методиева
20.02.2012
размер на текста:

До намеса на полиция се стигна в центъра на Дупница, след като служители на общинското предприятие „Паркинги и гаражи” поставиха скоби на паркирали пред една от новите кооперации бусове на място, което не влиза в територията на синята зона. Единият- за да зареди стока в новооткрит магазин, вторият- строителни материали за довършване на апартамент. И двамата шофьори Ивайло и Борислав обясниха, че след като са паркирали, са се обадили на служителите, че спират за малко.

 

По правило при подобни случаи дори и на територията на синята зона шофьорите имат право да не плащат, ако престоят им е до 15 минути. В случая, те бяха поставени в ситуация или да си платят глобата от 10 лв. за сваляне на скобите, или да им бъде съставен акт по Общинската наредба за обществения ред в Дупница. И двамата бяха категорични, че няма да плащат глоби за нарушение, което не са извършили, а за разрешаване на казуса се намеси и КАТ-Пътна полиция, на място пристигна и заместник-началникът на полицейското управление в Дупница Сергей Еленин.

 

Една от служителките от „Паркинги и гаражи” след разговор с управителката Елена Малчева обясни, че и те имат право да съставят актове според общинската наредба. И двамата шофьори бяха категорични, че предпочитат да си платят актове за неправилно паркиране, но е и за това, че се спрели на място, което не е в синята зона, още повече, че трябва да си плащат и за махане на скоби.
Това не е първият подобен случай, при който служетели на Паркинги и гаражи поставят скоби на автомобили, които не са паркирали в синята зона. Скандалите заради това са доста чести и се стига до намесата и на полицията. При повечето случаи служителите получават инструкции по телефона от управителката Елена Малчева.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети