Дупнишки търговец опита да измами клиент с 200 лв. капаро

DenNews.bg
20.02.2012
размер на текста:

Илиян Юруков получи парите си след намесата на медиите. Снимки: dennews.bg

Дупнишки търговец на плочки и аксесоари за баня опита да измами свой клиент с капаро от 200 лв. Потърпевшият Илиян Юруков, който живее в столицата, но строи къща в сапаревобанско село, си поръчал плочки за 390 лв. още през декември месец миналата година. Тогава той оставил в магазина на ЕТ „Вис” 200 лв. капаро. Оттогава досега идвал в Дупница всяка седмица, но вместо плочки или пари получавал какви ли не оправдания от собствениците на магазина. „Камионът се развали и не можаха да ни доставят плочките”, „Имаше няколко напукани и ги върнахме”, „Дойдоха, но бяха друг нюанс и ги върнахме”, били част от оправданията, които Илиян чувал.
„От няколко седмици настоявам да ми върнат парите, след като не могат да ми доставят плочките, но и това ми отказват. До колкото разбрах имало е подобни случаи и с други клиенти”, обясни за dennews.bg Юруков, който потърси съдействие от медиите по случая.

Собственикът на магазина за плочки


„Пазех си касовата бележка, но въпреки това ми се наложи над два месеца в мраз и сняг да пътувам до Дупница за да видя какво става с плочките”, обясни още Илиян.
След появата на журналисти, собственикът на магазина, намиращ се на ул. „Св. Иван Рилски”, бързо намери и върна 200 лв. на Юруков, въпреки че по-рано през деня отново беше обяснил, че няма нито плочки, нито възможност да възстанови капарото.
„Нали ти казах, че ще се оправим с теб”, беше единственият коментар на търговеца.
„Преди вие да дойдете ми казаха да дам банкова сметка за да ми преведат парите. Как така ще давам сметка и длъжен ли съм да имам сметка, та аз дадох парите на ръка?! Наистина интересно, че като видяха журналисти и веднага намериха парите и ми ги върнаха”, коментира след развръзката Юруков.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети