Лесно е! Вихрен скочи от селската група в професионалния футбол

DenNews.bg
20.02.2012
размер на текста:

Прехвърлянето на лиценз от един футболен клуб на друг отново е на мода. Седмица-две след като стана ясно, че Перун (Кресна) ще се трансформира в Пирин (Бл), четвъртодивизионният Вихрен пък взе лиценза на Малеш (Микрево) и ще започне пролетния дял в Западната „Б” група. Това потвърди председателят на Управителния съвет на санданчани Георги Манолев пред Новспорт. По този начин се повтаря ситуацията с отбори като Локомотив (Пд), Беласица, Пирин (Бл), Банско, които си осигуряват промоция в по-горна група не на терена, а на (или под) масата.
Така новият Вихрен ще се бори да остане в обединената „Б” група за следващия сезон. Георги Манолев разкри още, че играчите на Малеш още утре започват да тренират в Сандански, под ръководството на своя треньор Пламен Мицански.
В същото време на сесия на ОбС– Сандански стана ясно, че търговски дружества, с които са водени преговори, са готови да инвестират 200 000 лева във ФК Вихрен, след като бъде взет лиценза на Малеш. За него микревчани поискаха 75 000 лева. Същевременно Община Сандански може да съфинансира ФК Вихрен със 100-150 000 лева.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети