Капитанът на "Конкордия" имал кокаин в косата, твърдят адвокати на пострадали

dennews.bg
20.02.2012
размер на текста:

Снимка: БГ НЕС

Кокаин е открит в косата на капитана на потъналия кораб Коста Конкордия Франческо след лабоработен анализ. Това твърдят адвокати на пострадали пътници, цитирани от БиБиСи. При лабораторен анализ на косата на капитана на потъналия лайнер „Коста Конкордия" - Франческо Скетино, е установено наличие на кокаин, .
Според официалния анализ обаче, извършен по време на следствието, няма наличие на наркотици в косата и урината на капитана Тези резултати бяха определени като много странни от италианската организация за защита на потребителите Codacons, която представлява част от част от пътниците на „Коста Конкордия". Те заявиха, че пробите от ДНК на капитана са били взети на 17 януари, а както е известно, корабът потъна на 13-и. Това е причината от организацията да се обърнат към следствието с искане за допълнителен анализ, който да установи дали образците не са били подменени.
Адвокатът на Скетино упрекна Codacons за разгласяването на резултатите от втория анализ преди да са обявени официално, но заяви, че те не бива да бъдат подлагани на съмнение.


 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети