Арестуваха Бараби след година бягство от присъда за изнасилване

DenNews.bg
16.02.2012
размер на текста:

Криминално проявеният Георги Георгиев-Бараби е задържан при зрелищна акция в столицата, след почти близо година бягство от влязла в сила присъда за второ брутално изнасилване, научи dennews.bg.
40-годишният Георгиев, който беше обявен за общодържавно издирване на 29 август 2011 г., е задържан вчера от служители на Главна дирекция “Криминална полиция” и СДВР в централната част на София. Той е предаден на служители на Главна дирекция “Изпълнение на наказанията” към Министерството на правосъдието за изтърпяване на наложената му петгодишна присъда за жестокото изнасиване на момиче в цеха на шивашката фирма „Дупница Текстил” в Дупница.
Административният ръководител на държавното обвинение в Дупница Величка Шопова допълни, че за Георгиев е била издавана и европейска заповед за задържане и той е бил обявен и за международно издирване.
Бараби, който е от Бобов дол, но живееше в Дупница има десетки незаконни прояви- кражби, измами, документни престъпления, проникване в чуждо жилище въоръжен, закана за убийство, неплащане на издръжка- но най-тежкото му престъпление е именно изнасилването от 2009 г., което извършва след влязла в сила присъда за изнасилване през 2006 г.
По особено жесток и брутален начин и в условията на опасен рецидив Бараби изнасилва младо момиче в цеха на „Дупница Текстил”, където работи като охрана през 2009 г. И до ден днешен момичето, което по време на жестокото нападение е девствено, има сериозни психически проблеми. Тежки са последствията и за семейството на жертвата.
Първоначално Георгиев беше осъден на 9 г. затвор, при максимална присъда от 10 г., от Дупнишкия районен съд. След обжалване от негова страна Окръжен-съд- Кюстендил върна делото в Дупница, където беше постановена 5-годишна ефективна присъда. Тази присъда е потвърдена от Окръжен съд и сега той трябва да я излежи.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети