9-членна комисия ще избира новия управител на ВиК-Дупница

Даниела Методиева
16.02.2012
размер на текста:

Комисия от 9 членове ще избира новият управител на ВиК-Дупница. Това решение бе взето на днешната редовна сесия на Общинския съвет, на която бе определено и кои представители на местния парламент и на общината ще попълнят състава на комисията.
Председател на комисията ще бъде Пламен Стойнев, а членове Йонко Гергов, Костадин Костадинов, Ивайло Атанасов и Методи Стойнев. Представителите на община Дупница по предложение на кмчета Методи Чимев ще бъдат заместника му по икономическата част Олга Китанова, бюджетаря Павел Михайлов, както и юриста Иван Бучов.
Единственото изискване за образователен ценз към кандидатите, които ще се явят за заемане на поста управител на ВиК, е да имат висше техническо образование степен „магистър”.
Решението за провеждането на конкурс трябваше да бъде взето още миналата година от предишния общински съвет, но тогава народните избраници позволиха на екскмета Атанас Янев да подпише анекс за продължаване на договора до 1 година с тогавашния управител инж. Василка Бельовска. Условието бе, че тя ще остане на поста до провеждането на конкурс. След като управлението в общината пое ГЕРБ председателят на местния парламент Ивайло Константинов внесе докладна, с която предложи отстраняването на инж. Бельовска от поста и назначаването на нейното място на Александър Перухов. В момента се извършва ревизия на водното дружество, към който се включиха и външни одитори.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети