Митингът срещу „псевдоеколозите” затвори община Сапарева баня

Десислава Панайотова-Янкова
15.02.2012
размер на текста:

Митингът срещу „псевдоеколозите”, организиран от коалицията „Природата за хората и регионите”, който се проведе днес пред парламента, затвори днес община Сапарева баня. Хора, които имали и записан час, не са могли да си свършат работата в кметството, чиято крепост днес пазила една единствена служителка. Това разбра dennews.bg от потърпевши.
Иначе кметът на Сапарева баня Сашо Иванов не скри гордостта си, че е успял да събере най-мощната група-около 400 души- за участие в митинга в защита на промените на Закона за горите. Всъщност организираният от председателя на „Природата за хората и регионите” Филип Цанов митинг беше контра към еколозите, които от своя страна вече проведоха няколко протеста и флашмоб акции срещу промените, които според тях ще доведат до тайна приватизация на горите. Затова и нямаше нищо чудно в плакатите издигнати днес пред парламента: „Отрежете пипалата на зеления октопод” и „Зелена мафия”.
„От Сапарева баня бяхме най-малко 400 души със седем 50-местни автобуса, един 20-местен и много автомобили. За мен фактът, че при тези минусови температури излязоха толкова много хора е показателен. А еколозите, ако не лъжеха и манипулираха, трябваше да дойдат днес и да се изправим очи в очи. Те обаче предпочитат да лъжат, като казват, че местната общност не подкрепя инвестициите в планината. Ами ако не подкрепят щеше ли да тръгнат толкова много хора”, каза Сашо Иванов.
На жълтите павета сапаревобанската група беше не само най-числената, но и най-атрактивната. С оркестър в предните редици сапаревобанци поведоха хората хората, които сложиха началото и края на демонстрацията.
Общо около 800-1000 души, по информация на Иванов, от общините Сапарева баня, Банско, Разлог, Добринище и Самоков се обявиха в защита на промените в Закона за горите, които ще улеснят изграждането на лифтове и съоръжения и придобиването на територии в планините от страна на инвеститорите.
„Ние искаме да направим нашите курорти на нивото на европейските. Искаме ясни правила, по които това да стане", каза Иванов на митинга и за пореден път подчерта, че е пълна лъжа, че хората от планинските региони са против подготвяните проекти за ски-туризма.
„Топката е във ваши ръце, господа народни представители", каза още кметът на Сапарева баня.
Предстои да бъде внесена декларация в парламента с позицията на членовете на коалиция „Природата за хората и регионите”.
„Коалицията участва в преговорите при изготвянето на промените, но сега се надяваме те да минат и на второ четене. Водили сме разговори и с две от парламентарно представените партии ДПС и БСП”, каза още кметът на Сапарева баня.
На въпрос водени ли са разговори с ГЕРБ той отговори:
„Е, с тях няма проблем и няма нужда. Тяхната позиция е ясна”.
 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети