Пореден атентат срещу земеделския шеф на Кочериново, оставиха му кръст

Десислава Панайотова-Янкова
15.02.2012
размер на текста:

Божидар Йосифов (вдясно) с кмета на Кочериново Иван Минков на среща с жителите на Бураново през лятото на 2011 г. Снимка: dennews.bg/ Архив

Земеделският шеф на Кочериново и председател Общинската избирателна комисия Божидар Йосифов стана жертва на пореден атентат. Неизвестни са счупили с камък стъклото на служебната му „Лада Нива” и оставили закана за живота му, като начертали и кръст на предния капак. Джипът бил паркиран пред къщата на Йосифов в кочериновското село Бараково, където той живее с родителите и семейството си.
Това не е първото посегателство срещу директора на общинската служба по земеделие в Кочериново, с офиси в Рила и Бобошево, но до момента всички извършители на нападенията са неизвестни.
В сравнение с предишните атентати, този от нощта на понеделник срещу вторник е направо шега. През 2007 г. неизвестни изпочупиха стъклата на семейната му къща, лозето му е унищожено при друг случай, а магазинът на майката на Йосифов е разбиван като наказателна акция три пъти.
Най-голяма заплаха за живота му обаче е имало когато с умисъл са разглобени болтовете на гумите на личния му автомобил.
„Тогава трябваше да пътувам до Благоевград на зъболекар и добре че на едно възвишение усетих, че колата тресе и спрях. По всички случаи полицията е работила, но няма установени лица. Не мога да обвиня полицията. Взимам мерки за да предпазя имуществото и семейството си”, обясни Йосифов за dennews.bg.
И последното нападение той си обяснява с факта, че с работата си в земеделската служба е „разсърдил много хора, които не са обикновени хора”.
„Не мога да имам конкретни предположения за извършителите и поръчителите, но си го обяснявам с факта, че в работата си винаги съм бил открит и не влизам в услуга на никого. Срещу мен са писани десетки анонимки, които всеки път са проверявани от полицията и от Областната дирекция по земеделие и гори. Не са установени никакви данни за нарушения от моя страна. Чист съм и това явно дразни някои хора. Но не обикновени хора, защото аз винаги съм работил в тяхна услуга и съм помагал. Явно съм неудобен, но това съм аз. Работя, след работа се прибирам при семейството си и не се занимавам с глупости. Имало е опити да бъда замесен в схеми и в работата ми в земеделието, и в политиката, но и до сега се държа настрана и не се поддавам на влияние”, обясни още земеделският шеф, който е и председател на Общинската избирателна комисия в Кочериново.
Последната проверка по анонимен сигнал, че Йосифов се е облагодетелствал от работата си е приключила без установяване на нарушения от негова страна в края декември миналата година.
„И ето няма и два месеца и някой си изпусна нервите. Явно тези, които правят тези неща не могат да ме погледнат в очите и действат с подобни заплахи”, добави още той.
Работата по установяване на извършителя на нападението продължава в РУП-Рила, информират от пресцентъра на ОД на МВР-Кюстендил.
 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети