Глоба до 5 000 лв. за кюстендилец бъзикал се на тел. 112

DenNews.bg
15.02.2012
размер на текста:

Глоба от 2 000 до 5 000 лв. грози кюстендилец, който подал лъжлив сигнал на единния спешен телефон 112, а след това се държал грубо с пристигналите на място пожарникари.
Мъжът подал сигнал на тел. 112, че на ул. “Гладстон”, до детската ясла в Кюстендил, е затънал в снежна преспа с лекия си автомобил “Ланчия” и има нужда от помощ. Своевременно е изпратен на място екип на ОУПБЗН – Кюстендил, за оказване на помощ. Гражданинът, подал сигнала, не е бил на място, а автомобилът е бил паркиран така, че да не пречи на движението на другите коли, информират от пресцентъра на ОД на МВР-Кюсдтендил. Когато от службата се обадили на мъжа по телефона той започнал да ругае дошлите да му окажат помощ служители и отказал съдействие.
За случая е подаден сигнал и в РУП – Кюстендил.
Срещу кюстендилеца ще бъдат приложени административно-наказателните разпоредби на Закона за националната система за спешни повиквания, който предвижда глоба от 2000 до 5000 лв. за лица, подали неверни или заблуждаващи съобщения и сигнали за помощ чрез единния европейски номер 112.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети