Обидата на съветниците в Дупница отминала, един по един оттеглят тъжбите си срещу Дангов

Даниела Методиева
14.02.2012
размер на текста:

Обидените общински съветници от Дупница, които водят дело срещу екскмета Дангов за частния общински съвет, са започнали един по един да оттеглят тъжбите си. Това стана ясно преди днешното поредно заседание, след като адвоката на тъжителите поиска отлагането му. Като причина Емил Йовчев е посочил именно започналото оттегляне на тъжбите на 15-те му довереници, а очакванията му са това да направят всички. Това означава, че на следващото заседание съдия Мая Гиздова трябва само да се произнесе по прекратяване на делото по искане на адвокат Емил Йовчев.
Пръв повлече крак бившия председател на местния парламент Явор Тодоров, който на последното заседание преди месец пръв оттегли тъжбата си така, както и пръв я внесе. Сега останалите 15 тъжители ще последват примера му така, както направиха това през 2009-а година, когато веднага след него започнаха да внасят тъжбите си, обидени от изказването на Дангов, че местния парламент в Дупница е частен, а общинските съветници защитават свои частни интереси.
Освен, че се почустваха обидени, народните избраници поискаха и да бъдат обезщетени всеки с по 10 000 лв. Първоначално в процеса се включиха 17 съветници, като общата сума по исковете им възлизаше на 170 000 лв. От делото се оттегли един от тях-независимият Иван Танев и така сумата падна на 160 000 лв.
Дангов и адвоката му Юлия Динева започнаха да представят справки и доказателства по делото, че общински съветници чрез техни фирми са се облагодетелствали и са сключвали договори с община Дупница.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети