България и Италия с обща кандидатура за Евроволей 2015

DenNews.bg
13.02.2012
размер на текста:

България и Италия издигат съвместна кандидатура за домакинство на Европейското първенство по волейбол за мъже през 2015 година. Това съобщи президентът на българската федерация Данчо Лазаров, който бе на посещение в Италия. "По време на визитата ни имахме среща с президента на италианската федерация Карло Магри и по този начин завършихме започнатите разговори на тази тема. Договорихме се с италианците при съвместното ни домакинство финалите на Европейското първенство да бъдат в София, в зала „Арена Армеец", заяви шефът на родната централа, цитиран от bgvolleyball.com. По първоначални планове България трябваше да има съвместна кандидатура с Турция за първенствата през 2015 година и при двата пола, но за мъжете е настъпила промяна.
"Получихме сигнали от международната централа, че въпреки огромното ни желание, с Турция нямаме шанс да спечелим при мъжете. Затова предприехме хода с Италия. Горди сме, че една волейболна сила като Италия ни подкрепи. Говорихме с турската страна и ги уверихме, че ще ги подкрепяме за жените. Но при дамите нещата също са трудни. Русия издигна своя кандидатура, като тя не е организирала досега еврофорум. При мъжете основният ни конкурент е съвместното домакинство на Финландия и Естония", допълни Лазаров.
През следващата седмица италиански представители, водени от Карло Маргри, пистигат у нас за окончателно финализиране на документите около кандидатурата на България и Италия за Евро 2015.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети