Anonymous се заканиха на българските власти

dennews.bg
13.02.2012
размер на текста:

Предупреждение към българските власти отправи хакерската група Anonymous във връзка със споразумението за борба с фалшифицирането ACTA, информира news.bg. В специално видеопослание те подчертават, че не чоже договорът да бъде подписан с резерви.
След като въпросното спорно споразумение предизвика остро недоволство у нас, премиерът Бойко Борисов проведе среща с депутати, интернет доставчици, неправителствени организации от IT сектора. След нея бе уверено, че при ратифицирането на спорното споразумение страната ни ще има резерви и ще прилага разпоредбите на действащото ни законодателство.
От Аnonimus са на мнение, че подписването на договора от страна на България ще доведе до нарушаване на човешките права и ще бъде нарушение на Конституцията ни. Те се обосновават на факта, че ACTA е международно споразумение, основано на международното право и страните, подписали договора, се задължават да въведат единни стандарти в борбата срещу пиратските копия на продуктите.
За да бъдат по-убедителни анонимните се позовават на различни текстове от нашата Конституция, които гарантират гражданските права. Те посочват чл. 1 ал.2, който гласи „Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция."
Обръщайки се към властите у нас, Anonymous подчертават: Вие знаехте за предстоящите протести, но въпреки това се опитахте да хвърлите прах в очите на хората. Опитвате се и да манипулирате чрез изпробвани психологически методи.
Когато някой нарушава конституцията на България, той бива наказан от вас. А кой ще съди вас самите, когато вие я нарушите, питат анонимните и допълват - вие вървите срещу собствените си закони. Търсите единствено собствената си изгода и сте заслепени от неизмерима алчност. Anonymous изтъкват, че дори и след протеста на 12 февруари правителството не се е вслушало в гласа на народа.
Трябва да знаете, че ако не се откажете от АCTA, ние ще ви принудим да го направите - по един или друг начин, заканват се хакерите. На 12. 02. 2012 г. протестите бяха мирни. Няма да има повече протести.
Следващата стъпка ще бъде съвсем различна. Ако продължите да се подигравате с хората в България ще ви се наложи да видите тези стъпки, но сме сигурни, че те няма да ви се харесат, предупреждават още хакерите. Не се замесвайте с нас, следвайте законите си и се откажете изцяло от ACTA.
Даваме ви шанс да се откажете по мирен начин от ACTA, като обявите решението си с официално становище. Нашият съвет е - не пропускайте този важен шанс и не изпускайте късмета си, завършва посланието на групата.


 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети