Баретата облича райетата за 8 г.

DenNews.bg
13.02.2012
размер на текста:

Златомир Иванов-Баретата получи ефективна присъда от 8 г. лишаване от свобода, постановена от Софийски градски съд.
Преди седмица прокуратурата поиска Баретата, сочен за ръководил организирана престъпна група, наречена "Фирмата", да бъде осъден на 12 г. затвор за това обвинение.
Иванов има и обвинение за убийство на Румен Стефанов - Алфа на 23 септември 2007 г. в Перник, припомня БГНЕС. За него държавното обвинение поиска ефективна присъда от 17 г. затвор. Другият от групата, за когото прокуратурата поиска 17 години затвор, е Мартин Димитров, който също има обвинение за убийството на Алфа. Съдът да наложи 10 години затвор и глоба от 50 000 лв. на Марин Вълчев поиска прокурор Аксиния Матосян. За 9 други, сочени като участници в групата, обвинението поиска по 8 години затвор.
За шестима от групата обвинението поиска наказание от по 7 години затвор. За най – малкия член на групата Мартин Горески бе поискано 5 години. Най – малки наказания обвинението поиска за Валентин Колев - 1,5 година, тъй като е съдействал на разследващите и е наркозависим. 2 години и 8 месеца затвор прокуратурата поиска за Стоян Дичев, информира още БГНЕС.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети